Air Cincau Selasih

SELAMA hidup, aku memang tak suka minum air yang dijual di tepi jalan. Entah kenapa pun aku tak pasti. Segalanya berubah apabila aku ikut kawan aku “Adeline” ke Pasar Jumaat – waktu lunch” kat belakang office aku… MULANYA terasa janggal juga nak beli air tu, tapi Adeline asyik lah dok cakap “Sedap… sedap sgt air […]

Aku Bangun Lambat

SEMALAM¬†adalah antara hari-hari yang memenatkan otak dan badan nih… adehh… penatnya. Sebagai seorang pekerja yang berdedikasi (konon… ;p), seorang pelajar yang selalunya blurr dalam class, seorang ibu tunggal yang extremely busy and seorang anak yang sedaya upaya nak jadi anak yang baik… aku “jem” dengan assignments yang melambak. Tapi aku dah explained kat mak and […]